Triosonic met Michiel Braam (piano)

Triosonic speelt eigentijdse geïmproviseerde muziek, waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van modern klassieke compositietechnieken, zoals de twaalftoonstechniek van Schoenberg, de Toonklok van Peter Schat, maar ook de verstillende sfeertekeningen van Webern. In de improvisaties wordt onder andere met het kiemcelprincipe gespeeld. De Jazztraditie wordt daarbij niet uit het oog verloren.

De twee CD’s van Triosonic uit 1997 zijn zeer lovend ontvangen in de pers:

In het najaar 2002 gaat Triosonic op tournee met gastsolist pianist Michiel Braam.

Beluister muziekfragmenten met RealPlayer:

Michiel Braam behoeft geen introductie. In 1988 wint hij de  Podium Prijs en in 1996-1997 de Boy Edgar Prijs. Met z’n Bentje Braam, Bik Bent Braam en het trio BraamDeJoodeVatcher speelt hij op alle internationale podia.
http://www.michielbraam.com
Ferdi Schukking houdt van extremen. Klassieke muziek met het “Delphi Saxofoonkwartet’, het solo programma ‘Weemoed’ met een danseres tot het Walt Disney sextet en popmuziek met de 14CMS. Z’n spel wordt gekenmerkt door dezelfde grilligheid: gloedvolle lyriek naast experimentele klanken.
http://www.xs4all.nl/~duodenum
Theo Hoogstins is vooral bekend door z’n composities met de ‘Toonklok’. Hij heeft ze gespeeld met z’n eigen Octet (met o.a. Eric Vloeimans en Ben Herman), de Boventoon o.l.v. Herman de Wit en diverse andere ensembles.
http://www.hoogstins.com
Charles Huffstadt is een ‘klankrijk en gedreven’ drummer. Hij speelde in de Groningse scene met Alan Laurillard, Gerard Ammerlaan en Greetje Bijma. Hij maakte een aantal CD’s met o.a. Willem van Manens ‘Contraband’, ‘Corrie en de Brokken’  en het Chris Abelen Quintet.
Voor informatie en boekingen in de periode oktober 2002 - januari 2003 kunt U contact opnemen met:

Ferdi Schukking
Hoge Rijndijk 90
2415 AG  Nieuwerbrug
0348-688884
email: duodenum@xs4all.nl